De nieuwe wildernis Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Wandeling door de Oostvaarderplassen
Waar :    Lelystad
Wanneer :    zaterdag 11 juli
Tijd :    10:30 uur
Prijs :    € 10,00 incl koffie/thee bij de start
Klik hier om mee te gaan!

We houden tijdens deze activiteit voldoende afstand van elkaar én de groep wordt gesplitst. Om 10:30 uur óf om 11:00 uur word je verwacht. Kijk op de uitnodiging hierboven hoe laat jouw groep verzamelt en vertrekt! 

Mogelijk heb je de film "De nieuwe wildernis film" gezien. We maken vandaag een wandeling door de Oostvaardersplassen. De kans dat we de hoofdrolspelers uit de film tegenkomen is zeker niet denkbeeldig.

Voordat we gaan wandelen, drinken we wat met z'n allen en maken zo kennis met elkaar. We maken dit keer een wandeling van 7 km vanaf het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen. De rondwandeling brengt ons door het meest zuidelijke deel van de Oostvaardersplassen.

We lopen door het grasland en de bossen van het Oostvaardersveld en langs prachtige waterpartijen vol vogels. Het is een afwisselende route met rietmoeras, grasvlaktes, ruigte en bos.

Onderweg komen langs de Kleine Praambult waar veel vogels te zien. Vanaf deze kleine heuvel hebben we een goed uitzicht en zien vast roofvogels, ganzen, reigerachtigen en steltlopers. Met een beetje geluk laten ook de ruigpootbuizerd, de lepelaar, bruine en blauwe kiekendieven, rode en zwarte wouw, visarend, zwarte ooievaar, kraanvogel en reuzenstern zich zien. Naast alle vogels zijn hier het edelhert, vos, heckrund en konikpaard te zien.

Bij vogelkijkhut De Krakeend hebben we mooi uitzicht over het water waar we diverse eendensoorten gaan zien en misschien ook wel groenlingen, gekraagde roodstaarten, dodaars en rietgorsen.

Als je beschikt over een eigen verrekijker dan is het zeker handig om die bij je te hebben.

Ben je daarna nog niet uitgewandeld? Dan kan je nog een wandeling maken. Er lopen meerdere paaltjesroutes die de moeite waard zijn. Tussen de deelnemers zijn vast wel een paar mensen te vinden die met je mee willen lopen! 

In de Oostvaardersplassen hebben we eerder gewandeld. We hebben een verslag met foto's gemaakt van de wandelingen in 20162017 en van 2018.



Wat :    Wandeling door de Oostvaarderplassen
Waar :    Lelystad
Wanneer :    zaterdag 11 juli
Tijd :    10:30 uur
Prijs :    € 15,00 (€ 10,00 voor leden) incl koffie/thee bij de start
Organisator :    Jeannette
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?