Struinen in de polder Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Zwerfwandelen (10-20 km)
Waar :    Marknesse
Wanneer :    zondag 27 oktober
Tijd :    10:30 uur
Prijs :    € 10,00 incl koffie bij de start
Klik hier om mee te gaan!

Dit keer gaan we struinen door het nieuwste Nederland; we gaan de polder in! Toch is er veel te ontdekken in deze oase van rust. In het Waterloopbos huisde vroeger het Waterloopkundig Laboratorium. Inmiddels zijn bouwwerken teruggegeven aan de natuur, met een bijzonder landschap tot gevolg.

Naast het Waterloopbos, struinen we ook door het wat lager gelegen Wendelbos. Een stukje Amazone in de polder! Vanwege de verhoogde paden, houden we gelukkig droge voeten, maar kunnen we volop genieten van het ‘oerwoud’ dat hier groeit. En met een beetje geluk zien we ijsvogels voorbij scheren, klaar voor hun volgende duik naar vis.  En misschien hebben we nog tijd om het Voorsterbos te verkennen, één van de oudste bossen in de polder. Hier ontspringt ook de Voorsterbeek.

Vanuit Wandelen Werkt organiseer ik elke laatste zondag van de maand een zwerfwandeltocht door een van mijn favoriete wandelgebieden. De afstand van de tochten variëren tussen de 10 en 20 kilometer. We lopen op een ontspannen wandeltempo. Als reisleider bij SNP Natuurreizen en Wandelcoach bij Wandelen Werkt deel ik graag mijn passie voor wandelen. Ik laat me daarbij vooral inspireren door het verhaal dat het landschap vertelt. Zo is het karakter van elke streek uniek. En het mooie van wandelen is, dat je de tijd kunt nemen om er bij stil te staan.

Voor deze tochten heb je natuurlijk stevige wandelschoenen aan, ben je goed beschermd tegen de elementen en neem je voldoende water en proviand mee.

Horeca

We beginnn de dag met een gezamenlijk drankje (inclusief). We proberen rond lunchtijd en/of in de middag een horecastop te maken (op eigen kosten ). Vaak nemen we ter afsluiting nog gezamenlijk een drankje.

Met dit filmpje krijg je een indruk van het bos.

 



Wat :    Zwerfwandelen (10-20 km)
Waar :    Marknesse
Wanneer :    zondag 27 oktober
Tijd :    10:30 uur
Prijs :    € 15,00 (€ 10,00 voor leden) incl koffie bij de start
Organisator :    Marianne
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?