Kruidige wandeling Reservelijst
Wat :    Wandeling & soep
Waar :    Vlagtwedde
Wanneer :    zondag 28 april
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 20,00 incl veel
Reservelijst

DE LAATSTE PLAATS IS VOOR EEN MAN

Workshop eetbare wilde planten in Westerwolde 

Ga je mee erop uit om eetbare wilde planten te leren kennen en te verzamelen? Wist je dat de eerste voorjaarsboden als bijvoorbeeld meidoornblad, hondsdraf, veldkers en paardenbloem eetbaar zijn en meer nog: een waardevolle bron van vitamines en mineralen? Ze smaken nog heerlijk ook. Wat een geschenk van de natuur na een winter waarin de voedingswaarde van groenten en kruiden naar een laag niveau is afgezakt.

De workshop wordt begeleid door een biologe, tevens landschapsgids van ‘de Eenhoorn'. Na een korte introductie gaan we met haar op pad door het beekdal van de Ruiten Aa bij Wollinghuizen. Tijdens een ontspannen wandeling van 4 km (2 uur) leren we eetbare wilde planten kennen en verzamelen. Zij zal ook aandacht besteden aan wat niet slim is om te verzamelen voor het eten. 

En hoe smaken die wilde planten? Terug op "de Eenhoorn" maken we de geplukte planten gezamenlijk klaar als toevoeging aan de afsluitende kleine proeverij in de tuin. Deze bestaat uit een kopje soep met wat brood met een kruidenboter, zodat je eerste honger even gestild is wanneer je naar huis gaat rond 17.30 uur of met de groep ergens een hapje gaat eten.

Op 2e Pinksterdag vorig jaar maakten we na de wandeling een heerlijke soep van wilde planten onder leiding van de biologe. De verslag met foto's vind je op de website.

Kosten € 20,00 voor leden en € 25,- voor niet-leden inclusief koffie/thee bij aanvang, wandeling met uitleg en een kopje soep met wat brood.



Wat :    Wandeling & soep
Waar :    Vlagtwedde
Wanneer :    zondag 28 april
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 25,00 (€ 20,00 voor leden) incl veel
Organisator :    Jeannette
Reservelijst

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?