Paasweekend Zeiltocht Waddenzee Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Voorjaarstocht naar Waddeneilanden
Waar :    Harlingen
Van :    vrijdag 19 april
Tot :    maandag 22 april
Tijd :    20:00 uur
Prijs :    € 265,00 Volpension (zie omschrijving)
Klik hier om mee te gaan!

Paasweekend Zeiltocht Waddenzee

Heb je zin om het voorjaar in te luiden onder zeil op de Waddenzee? En je lekker te laten verwennen met heerlijke gerechten aan boord? Of eens voet aan wal te zetten in de gezellige haven op Texel, Terschelling of Vlieland? Ga dan mee met deze unieke zeiltocht in het paasweekend. Of je nu een ervaren zeiler bent of je wel eens wilt ervaren hoe het er aan toe gaat op een groter zeilschip, de reis is geschikt voor iedereen!

Programma
De zeilreis begint en eindigt in Harlingen. Op vrijdagavond kun je vanaf 20.00 uur inschepen aan boord van de Spes Mea aan de Zuiderhaven in Harlingen waar ons team je welkom heet. Zaterdagochtend varen we uit naar één van de Waddeneilanden. ’s Middags heb je tijd om het eiland wat te verkennen en wellicht gaan we ’s avonds nog even naar de kroeg. Op zondag varen we naar het volgende eiland en op paasmaandag koersen we weer op Harlingen aan. Hoewel we ook wel eens in de sneeuw gezeild hebben kan het met Pasen verassend mooi voorjaarsweer zijn. In elk geval is het op de eilanden nog lekker rustig en adembenemend mooi. Afhankelijk van wind en getijden zullen tijdens deze tocht twee Waddeneilanden bezoeken waar we de nacht in de haven doorbrengen.

De Spes Mea
Schipper Klaas Bosch neemt ons mee op de Groninger Zeetjalk Spes Mea. Dit prachtige oude vrachtschip uit 1902 zeilde vroeger langs de kust. Later werd het omgebouwd tot binnenvaartschip, maar uiteindelijk weer in oude glorie hersteld. Hoewel het zeilen nog ‘ouderwets’ gaat, is het schip inmiddels van alle gemakken voorzien. Benedendeks bevinden zich twee- en vierpersoonshutten en gemeenschappelijke douche- en toiletgelegenheden. Kortom, een klassiek zeilschip met eigentijds comfort en een  kombuis waar de koks tijdens de reis de maaltijden voor je bereiden.

De Waddenzee
Het Unesco Werelderfgoed Waddenzee ligt op ons te wachten. De Waddenzee is een uniek natuurgebied, een belangrijk vogelreservaat en een kraamkamer voor vis. De getijden, wind en stroming maken het gebied ook voor zeilers een bijzondere ervaring. We navigeren door de geulen waar bij laag water de zandplaten opduiken en we ongetwijfeld zeehonden zullen zien. We varen langs het vogeleiland Griend, een grote zandplaat die die vroeger nog bewoond was.

De Wadzeilers
Deze zeilreis wordt georganiseerd door de Wadzeilers. Een groep enthousiaste zeil- en kookliefhebbers die zeilreizen organiseren zonder winstoogmerk. Het gaat bij onze reizen om genieten van zeilen, de Waddenzee, de Waddeneilanden, het gezelschap en de rust. Maar ook, als je wilt, het uitgaansleven op de wal.

Kosten
De reis kost € 265. Daarvoor krijg je volpension met drie overnachtingen inclusief ontbijt, lunches en tweemaal diner en een dekbedje. Verder is er altijd koffie en thee met iets lekkers erbij en borrelhapjes bij de havenborrel. Overige drankjes en andere extra’s zoals het huren van fietsen en parkeren zijn voor eigen rekening. Houd rekening met parkeerkosten van € 5 per dag in Harlingen (op gereserveerde plaatsen).

Inschrijven
Wil je mee, meld je dan zo snel mogelijk aan. Je kunt individueel boeken of voor meer mensen tegelijk. Na betaling ontvang je meer informatie over de reis en het vertrekpunt. Wil je eerst meer informatie, neem dan even contact op met de  Wadzeilers 0650213298 of per mail. 

We kijken er naar uit je te verwelkomen aan boord!



Wat :    Voorjaarstocht naar Waddeneilanden
Waar :    Harlingen
Wanneer :    vrijdag 19 april
Tijd :    20:00 uur
Prijs :    € 275,00 (€ 265,00 voor leden) Volpension (zie omschrijving)
Organisator :    Gerard
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?