Zeehonden en Plastic soep Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Dagje Pieterburen
Waar :    Pieterburen
Wanneer :    zondag 15 maart
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 25,00 incl. rondleiding en koffie
Klik hier om mee te gaan!

Wat heeft plastic soep met zeehonden te maken?

Zeehondjes zijn prachtig om naar te kijken en dat wil vast iedereen zo houden. Het Zeehondencentrum in Pieterburen vangt al jaren zeehonden op met het doel ze weer gezond in de zee vrij te laten. Wij kunnen vandaag de zeehonden ook een handje helpen door een stuk strand schoon te maken.

Rondleiding
Na ontvangst met een kop koffie of thee, neemt een gids ons mee voor een rondleiding achter de schermen van het Zeehondencentrum. We zien waar de dieren binnen worden gebracht, de quarantaines, de bassins, de operatiekamer en de viskeuken waar de voedingen voor de zeehonden worden bereid. De rondleiding duurt maximaal een uur. 

Plastic soep aanpakken
Na de rondleiding gaan we richting Lauwersoog. Het wordt langzaam eb en op het strand blijft troep achter die wij samen gaan opruimen. Het afval dat in de zee belandt, is niet alleen gevaarlijk voor de zeehonden, maar ook voor vissen, vogels en uiteindelijk ook voor onszelf. Met een middagje flessen, blikjes, vissersnetten en ander afval rapen helpen wij de natuur een handje. 

Natuurlijk is Plastic Soep gratis
Iedereen is welkom om mee te komen opruimen en hier zijn geen kosten aan verbonden. Van te voren aanmelden voor het aanpakken van de plastic soep is niet nodig, tenzij je natuurlijk mee wilt doen aan de rondleiding in het Zeehondencentrum! We verzamelen om 15.30 uur op deze parkeerplaats, dat is voorbij Waddenpaviljoen De Voormalige Noorman (Haven 50, 9976 VN Lauwersoog).

We sluiten onze schoonmaakactie gezellig af met een drankje (op eigen kosten). Je kunt ook na afloop met de groep blijven eten in de haven van Lauwersoog.  


Kosten: € 20,- leden, € 25, niet leden, inclusief rondleiding en kopje koffie/thee bij ontvangst
Aantal deelnemers: maximaal 20 voor de rondleiding



Wat :    Dagje Pieterburen
Waar :    Pieterburen
Wanneer :    zondag 15 maart
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 30,00 (€ 25,00 voor leden) incl. rondleiding en koffie
Organisator :    Jeannette
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?