Single Sunday Movie Reservelijst
Wat :    Bioscoop
Waar :    Groningen
Wanneer :    zondag 04 november
Tijd :    14:30 uur
Prijs :    € 15,00 incl film+3 consumpties
Reservelijst

Wad, overleven op de grens van het water
Deze zondagmiddag maken we er een gezellig uitje van bij Bioscoop Pathé in Groningen. 

Vanaf 14.30 uur word je verwacht en dan drinken we gezamenlijk een kopje koffie/thee in het café van Pathé. Met z'n allen gaan we naar de kleine zaal waar onze film begint om 15.15 uur. De film “Wad, overleven op de grens van het water” is een nieuwe film die vanaf 4 oktober te zien is in Nederland. Na afloop van de film gaan we in het café van Pathé samen wat drinken en napraten.

Heb je zin om te blijven eten met de groep, dan is dat mogelijk. Aan het Gedempte Zuiderdiep zijn allerlei gezellige restaurants te vinden.

Filmmaker Ruben Smit maakte de bekende natuurfilm ‘De nieuwe wildernis' en ging met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s aan de slag om de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven weer te gegeven. We zien het ecosysteem van kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. 

Grappig is dat we het Nederlandse Waddengebied beleven alsof wij zelf een zeehond zijn. De baby zeehond wordt langzaam volwassen en zoekt een partner. Ondertussen maken we ook kennis met zijn medebewoners van het wad in alle jaargetijden en in de verschillende leefgebieden van de sterrenhemel tot onder water. De Wadbewoners zien we de strijd aan gaan met elkaar, met de getijden en met het onverbiddelijke klimaat. Dankzij hun enorme flexibiliteit en acceptatie van hun eigen nietigheid is overleven mogelijk in dit unieke ecosysteem. 

Op het grote scherm ervaren we hoe dynamisch, groots en waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is.

Het verslag van de vorige Single Sunday Movie vind je op de website.

We organiseren minimaal jaarlijks een weekend op de Wadden. Wellicht ontmoet je bij dit uitje wel iemand die ook naar zo'n weekend wil komen. Of je meldt je gewoon aan omdat de Wadden zo prachtig zijn en onweerstaanbaar aantrekkelijk.



Wat :    Bioscoop
Waar :    Groningen
Wanneer :    zondag 04 november
Tijd :    14:30 uur
Prijs :    € 21,00 (€ 15,00 voor leden) incl film+3 consumpties
Organisator :    Jeannette
Reservelijst

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?