Wilde Wandeling Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Wandeling & soep
Waar :    Vlagtwedde
Wanneer :    maandag 17 april
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 17,50 incl veel
Klik hier om mee te gaan!

Wilde Wandeling in Westerwolde met Pasen

Nu het voorjaar is aangebroken is het tijd voor een buitenactiviteit in Westerwolde. Ga je mee erop uit om eetbare wilde planten te leren kennen en te verzamelen? Wist je dat de eerste voorjaarsboden als bijvoorbeeld meidoornblad, hondsdraf, veldkers en paardenbloem eetbaar zijn en meer nog: een waardevolle bron van vitamines en mineralen? Ze smaken nog heerlijk ook. Wat een geschenk van de natuur na een winter waarin de voedingswaarde van groenten en kruiden naar een laag niveau is afgezakt.

De Wilde Wandeling wordt begeleid door een biologe, tevens landschapsgids van ‘de Eenhoorn'. Na een kop koffie of thee en een korte introductie van de biologe gaan we met haar op pad door het beekdal van de Ruiten Aa bij Wollinghuizen. Tijdens een ontspannen wandeling van 4 km (2 uur) leren we eetbare wilde planten kennen en verzamelen. Zij besteedt ook aandacht aan wat niet slim is om te verzamelen voor het eten. 

En hoe smaken die wilde planten? Terug op ‘de Eenhoorn’ maken we de geplukte planten gezamenlijk klaar als toevoeging aan de afsluitende kleine proeverij in de tuin. Deze bestaat uit een kopje soep met wat brood met een kruidenboter, zodat je eerste honger even gestild is wanneer je naar huis gaat.

Kosten €17,50 voor leden en € 25,- voor niet-leden inclusief koffie/thee bij aanvang, wandeling met uitleg en een kopje soep met wat brood. 
Aantal deelnemers: 9-11



Wat :    Wandeling & soep
Waar :    Vlagtwedde
Wanneer :    maandag 17 april
Tijd :    13:30 uur
Prijs :    € 25,00 (€ 17,50 voor leden) incl veel
Organisator :    Jeannette / Liesbeth
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?