Leeuwarder ontdekkingstour Klik hier om mee te gaan!
Wat :    Stadswandeling
Waar :    Leeuwarden
Wanneer :    zaterdag 08 april
Tijd :    10:30 uur
Prijs :    € 20,00 incl stadstocht en entree toren
Klik hier om mee te gaan!

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en straks in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Ook is de stad bekend van de Elfstedentocht en het Nassau verleden. 

Voor onze ontdekkingstour spreken we af om 10.30 uur bij de Achmeatoren, het hoogste gebouw van Leeuwarden. De Achmeatoren is namelijk 114,6 meter hoog en heeft 26 verdiepingen. Dat je een prachtig uitzicht hebt, behoeft geen nadere uitleg! 

We gaan met de lift de lucht in om van het uitzicht te genieten. Zo’n half uurtje later staan we weer met beide beentjes op de grond en wandelen we richting die andere beroemde toren in Leeuwarden, die ons aan Pisa doet denken: de scheve Oldehove, gebouwd in 1529. Maar eerst een kopje koffie/ thee in een prachtige theesalon bij de Princesshof. We zitten dan naast de Oldehove, waar de gids ons om 12 uur komt ophalen voor de rondleiding om ons de mooiste plekjes van Leeuwarden te laten zien.

Tijdens deze stadswandeling krijg je informatie over de geschiedenis van Leeuwarden en leer je de stad echt kennen. Je komt langs oude stadsgrachten, historische straten en monumentale gebouwen zoals het Princessehof (in de 18e eeuw het paleis van regentes Maria van Hessen-Kassel) en de Jacobijnerkerk uit de 13e eeuw. De gids kent de verborgen plekken van de stad en vertelt ons over de historie.

Van Pisa gaan we naar Napels, want na afloop van de wandeling kun je mee gaan voor een gezamenlijke lunch rond half 2 bij ‘de Burgemeester van Napels’ aan het Ruiterskwartier 115. Hier kun je overheerlijke pizza, salade, soep of pasta van de kaart bestellen. Deze lunch is voor eigen rekening. Als afsluiting van deze activiteit geven we aan het einde van de lunch in spelvorm en anoniem korte feedback op elkaar, met tops en tips. 

De kosten voor de beklimming van de Achmeatoren en de stadstocht en een consumptie vooraf is €25,- voor niet-leden en €20,- voor leden.
 



Wat :    Stadswandeling
Waar :    Leeuwarden
Wanneer :    zaterdag 08 april
Tijd :    10:30 uur
Prijs :    € 25,00 (€ 20,00 voor leden) incl stadstocht en entree toren
Organisator :    Tjitske / Jeannette
Klik hier om mee te gaan!

Je bent van plan deze deelname te verwijderen. Wat wil je doen?